Valborg i soffan!

publicerat i Vardag;
Här har det firats valborg i soffan tillsammans med en sovande 3-åring och en 6-åring som kollade på klipp om dinosaurier på youtube! Mannen jobbade som alltid på valborg men med tanke på att det blåste isvindar ute så kändes det helt ok! ; )

På förmiddagen så var vi ut på landet och kollade på lammsläpp, det var jättemysigt förutom att de som arrangerade hade räknat med att det skulle komma ca 50 pers och det var väl minst 200 där... Så att fika kunde vi ju glömma för det tog slut rätt snabbt om man säger så! ; )
Men vi åkte istället och åt direkt efteråt och höjde blodsocker nivåerna på samtliga i familjen och det var välbehövligt kan jag lova...mina barn är precis som mig och blir förvandlade till monster om de inte får mat i tid!

När vi kom hem så planterade jag lite blommor och G fixade med gräsmattan. Jag köpte nämligen ett sån här fint olivträd som jag tänkte att jag ska försöka få och överleva!Sen åkte G iväg och jobbade och jag fortsatte med att rensa och plocka här hemma som jag har hållit på med i flera dagar nu och nu börjar det äntligen bli lite struktur. Har plockat ur Filips rum eftersom jag ska börja måla där nästa vecka och försökte rensa bland hans saker samtidigt. Mycket saker är det....

På tal om något helt annat så har jag fått syn på den här underbara i en blogg och nu vill jag hitta en i stl 3 eller 4 så är det någon som har en sån så kan ni väl hojta!!Den heter Head at Large och kommer från Odd Molly!

På tal om Odd Molly så fick jag i en annan blogg se de här vantarna som kommer i Odd Mollys vinterkollektion, grymt fina men 1300:- för ett par vantar?!?! Njaaaaeee då finns det andra saker jag hellre lägger pengarna på faktiskt! :D

Lyckligt lottad!!

publicerat i Barnen;
Sitter och letar reda på bilder från Moas första år för att göra en fotobok till henne, har ju gjort en sån till Filip och tänkt att jag ska göra en till Moa också men det har inte blivit av men nu ska jag verkligen ta tag i det! Har ju t om en rabattkod på 50% på fotoböcker hos Fuji och fraktfritt så det är nu eller aldrig!
När jag sitter och kollar på gamla bilder så blir man lite nostalgisk....var tid har ju verkligen sin tjusning och idag fick vi kallelse till föräldramöte inför förskoleklass starten i höst. Vi fick även med en lista med namnen på de barn som kommer att gå i hans klass! Spännande!!
Det som var skönt var att de 3 grabbarna som han leker mest med hamnade i samma klass och han fick jättebra fröknar så det känns bra om än lite nervöst att inse att jag om några månader kommer att vara mamma till en skol-kille!

Var tog min bebis vägen?? Nu ikväll så har han rockat loss till Eric Saades "Popular" som är världens bästa låt enligt honom ; ) Han fick låna en mikrofon av sin pappa och så har han fått en större bandspelare än den lilla han hade förut, så efter en stund kom han och ville ha en svart handske som Eric Saade och ännu en liten stund senare kom han och frågade om vi hade någon röd jacka som han kunde ta på sig! :DD Gullunge!!Mina gullungar!! ♥ ♥ ♥

Min duktiga "bebis"!

publicerat i Barnen;
Moa har ju varit blöjfri i snart 2 månader nu men har fortfarande blöja på natten. Har ju lite dåliga erfarenheter av hennes bror som har kissat en hel del i sängen och jag tycker att det är så jobbigt att hålla på och byta sängkläder och pyjamas mitt i natten så därför så har jag inte ens provat att låta henne sova utan.
Men det roliga är att flera gånger har jag vaknat på natten av att någon tänder lyset inne på toaletten, toaletten ligger precis bredvid vårt sovrum, och trott att det har varit G som är uppe, F har ALDRIG gått upp på natten för att kissa.....,men då har det varit Moa stumpan som traskat upp och satt sig på pottan! Så duktig liten tjej!!

Nu ikväll så kom hon uppvinglandes och satte sig på pottan, det var bara det att hon glömde bort att dra ner blöjan ordentligt så när han kom in och skulle hjälpa henne och dra ner den så hamnade hälften på golvet =/ Men jag tycker att det är helt otroligt att hon vaknar av att hon är kissnödig och inte bara kissar i blöjan utan verkligen går upp!
Hon är ju faktiskt bara 2 år och 8 månader. <3

Min lilla bebis börjar bli stor...